Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Avantaje hala metalica + beneficii si caracteristici

imagenfgn5.png

Halele metalice sunt constructii care se utilizeaza intr-o multitudine de domenii, datorita avantajelor pe care le ofera. Acestea sunt folosite in industrie, agricultura, productie, dar si pentru depozitare sau alte activitati care necesita un spatiu de mari dimensiuni. Fie ca esti antreprenor, fie ca esti investitor este bine sa cercetezi cu atentie beneficiile pe care ti le pot oferi astfel de constructii. Luand in calcul aceste detalii legate de caracteristicile unei astfel de hale, vei putea decide daca aceste structuri metalice sunt ideale pentru business-ul tau sau nu.

Cuprins

  1. Ce beneficii iti poate aduce o hala metalica?
  2. Avantaje constructii metalice – Cum sa obtii avantaje rapide?

1. Ce beneficii iti poate aduce o hala metalica?

Halele metalice sunt utilizate frecvent, fiindca ofera multe avantaje si reprezinta spatiul perfect pentru diverse activitati. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care ti le poate aduce achizitionarea unor hale metalice.

  • Structura simpla, usor de asamblat sau de modificat

Structura de baza a halelor metalice se bazeaza pe profile metalice, tabla si imbinari realizate cu ajutorul unor suruburi. O hala metalica este alcatuita din structura de rezistenta, acoperis, pereti si constructii auxiliare. Atunci cand fundatia este definitivata, structura este adusa pe santier si se asambleaza rapid, cu ajutorul elementelor de imbinare. Asadar, timpul de constructie este redus, iar rezultatul final poate fi obtinut rapid si fara prea mult efort. De asemenea, o hala poate fi modificata cu usurinta si poate fi extinsa in cazul in care este nevoie. Datorita componentelor sale standardizate, o hala poate fi proiectata in mod personalizat, in asa fel incat sa indeplineasca nevoile concrete pe care le are businessul respectiv.

image2892r.png

  • Utilizare variata

Halele metalice sunt ideale pentru numeroase tipuri de activitati, fiind potrivite atat pentru procese de productie si distributie, cat si pentru depozitarea marfurilor si a bunurilor sau pentru activitati care necesita un spatiu mai mare (pentru activitati sportive, spatiu de birouri, service-uri, etc.).

  • Rezistenta si durabilitate

Avand in vedere ca aceste constructii sunt realizate din metal, rezistenta este mult mai mare decat cea a celor realizate din altfel de materiale (lemn, beton, caramida, etc.). Halele metalice sunt mai rezistente la coroziune, la cutremur si la incendiu, nu absorb umezeala din atmosfera (deci nu exista riscul aparitiei unor infiltratii) si nu necesita o intretinere temeinica. De asemenea, otelul are o durabilitate mare la tractiune si este rezistent la factorii mecanici care pot influenta, de regula, stabilitatea unei structuri sau a unei constructii. 

  • Costurile reduse

Structura metalica alcatuita din otel este mai accesibila ca pret decat cele facute din lemn sau beton. Prin urmare, halele metalice reprezinta o investitie echilibrata, care ofera un bun raport calitate-pret. De aceea, din ce in ce mai multe firme si companii opteaza pentru aceasta varianta care este mai simplu de gestionat din punctul de vedere al costurilor totale. Conform statisticilor, otelul este cu 30% mai ieftin decat alte materiale standard sau traditionale, iar durata de viata este indelungata.

2. Constructii metalice – Cum sa obtii avantaje rapide? 

Pentru a obtine toate avantajele pe care ti le poate oferi o hala metalica, trebuie sa te asiguri ca te orientezi spre produse de calitate, realizate de catre producatori renumiti. Ia in calcul experienta acestora, dar si detaliile tehnice pe care ti le pun la dispozitie referitor la articolele pe care le comercializeaza. Cerceteaza cu atentie caracteristicile tuturor optiunilor disponibile si alege varianta care ti se pare ideala pentru proiectul tau. Poti opta pentru profile formate la rece, casete structurale, panouri de tip sandwich, casete de fatada, tabla cutata si ondulata, dar si pentru alte tipuri de accesorii utile.

De asemenea este recomandat sa colaborezi cu o echipa de specialisti, care sa te ajute sa obtii rezultatul dorit. Cere sfatul expertilor si, impreuna, veti gasi cea mai buna solutie pentru tine si pentru businessul tau!

image4ykgi.png

In concluzie, halele metalice au multiple avantaje, de care te poti bucura daca alegi sa investesti in astfel de constructii utile. Indiferent de activitatea care va fi desfasurata in acest spatiu, o hala de acest gen este o alegere eficienta din multiple puncte de vedere. Asadar, investeste cu incredere intr-o constructie metalica si vei avea parte doar de beneficii, pe termen scurt, mediu si lung!

Sursa foto: lindab.ro