Curatare jgheaburi si burlane - cum sa mentii un sistem pluvial perfect functional?
Un sistem pluvial este una dintre cele mai importante parti ale proiectului casei, atunci cand vine vorba despre acoperis, insa foarte multe persoane nu ii acorda atentia necesara. Jgheaburile si burlanele sunt extrem de eficiente, mai ales in timpul sezonului rece cand se aduna zapada sau in timpul ploilor, pentru ca au capacitatea de a aduna apa si de a o directiona cat mai departe de casa. Astfel, ai siguranta ca nu te vei confrunta cu intemperii! De aceea, curatarea lor trebuie realizata din cand in cand.
Cuprins:
- Curatare jgheaburi - cum sa intretii mai bine jgheaburile si burlanele
- Curatare jgheaburi si burlane - alegerea unui sistem de calitate face diferenta
1. Curatare jgheaburi - cum sa intretii mai bine jgheaburile si burlanele
Ca jgheaburile si burlanele sa fie complet functionale pe tot parcursul anului este indicat sa le cureti de doua ori: primavara si vara sau chiar si mai des, daca locuiesti intr-o zona de padure. Este un proces pe care foarte multi oameni nu il iau in considerare, insa de el depinde foarte mult sanatatea locuintei tale.
Curatarea jgheaburilor este esentiala, pentru ca in timp in ele se pot aduna frunze, resturi vegetale, pene, crengi si alte reziduuri care pot infunda burlanele. Daca acest lucru se intampla, apa nu va mai putea fi eliminata si va ajunge acolo unde nu ii este locul, adica in fundatie sau pe fatada casei.
Pentru a curata sistemul pluvial, vei avea nevoie de o scara. Nu este tocmai indicat sa te urci pe acoperis pentru ca riscul de accidentare este mult mai mare. Poti apela la specialisti. Daca totusi o faci, nu uita sa porti manusi de protectie.
Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
- Asigura-te ca elimini toate resturile vegetale si orice alte lucruri s-au adunat in jgheaburi. Le poti indeparta cu mana sau cu orice unealta consideri ca iti este de folos.
- Foloseste un furtun de apa si stropeste din mijlocul jgheaburilor inspre burlane. Ai grija la sindrile, pentru ca apa in exces le poate slabi.
- Acum curata exteriorul jgheaburilor si a burlanelor tot cu furtunul de apa.
- Montarea unor plase de protectie pentru jgheaburi poate fi o solutie eficienta care impiedica infundarea lor.
Asadar, sanatatea locuintei tale este in stransa legatura cu ingrijirea jgheaburilor si a burlanelor. Verificarile periodice si ajutorul unui specialist pot prelungi cu mult viata sistemului de drenare a apei. Daca nu poti face aceasta activitatea de unul singur sau nu ai destul timp la dispozitie, cu siguranta poti apela la mesteri profesionisti.
2. Curatare jgheaburi si burlane - alegerea unui sistem de calitate face diferenta
Atunci cand alegi jgheaburile si burlanele pentru acoperisul tau, trebuie sa iei in considerare mai multe lucruri. Aceste elemente sunt strans legate impreuna. Daca jgheaburile prezinta o problema sau nu functioneaza conform planului, la randul lor, burlanele si acoperisul nu iti vor oferi protectia pe care ti-o doresti. De aceea este important ca proiectul de constructie sa ia in considerare un sistem de siguranta pentru casa ta.
Pentru ca vara si primavara sa nu intampini probleme de acest fel, ai nevoie de un sistem de siguranta calitativ, care colecteaza si dreneaza apele pluviale cu usurinta. Unele dintre cele mai eficiente sisteme sunt acelea in care se imbina elementele cu cea mai mare precizie pentru a se obtine o etansare perfecta. De asemenea, materialul trebuie sa fie unul de calitate, asa cum este otelul, pentru a asigura o protectie de durata impotriva coroziunii.
Iarna, zapada devine cel mai mare inamic al acoperisului tau. Daca iti doresti jgheaburi fara gheata, un acoperis cu parazapezi si sistem de degivrare este cea mai eficienta solutie. Astfel, depunerile de gheata vor fi evitate si tu vei avea o locuinta sigura din acest punct de vedere.
Asadar, curatarea si ingrijirea jgheaburilor si a burlanelor este extrem de importanta. Ia in considerare sfaturile si informatiile de mai sus si nu ezita sa te bucuri de un sistem de protectie performant.
Surse foto: Lindab.ro