Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Degivrarea jgheaburilor si burlanelor - Actiune ce mareste considerabil durata de viata a acoperisurilor

imageu4jds.png

Un acoperis eficient si rezistent in timp este o componenta esentiala a oricarei locuinte sau a unui spatiu de productie, pentru ca asigura protectie impotriva intemperiilor si este in acelasi timp si un element izolator, impiedicand caldura sa iasa in timpul iernii sau sa iasa in timpul verii. Perioada cea mai dificila din an pentru acoperis ramane sezonul rece, moment in care, mai ales din cauza temperaturilor scazute, pot aparea situatii problematice, care daca nu sunt abordate in mod corespunzator pot duce la diferite stricaciuni.

Printre acestea se numara si problema inghetarii apei in jgheaburi si burlane, ceea ce duce de foarte multe ori la aparitia unor turturi ce creeaza o greutate suplimentara si care deformeaza piesele. Mai mult de atat, turturii pot provoca raniri periculoase atunci cand se desprind de la streasina sau cand apa se prelinge pe pereti in momentul in care se topesc. Cea mai buna solutie in acest caz este utilizarea unor elemente degivratoare electrice, special concepute pentru topirea zapezii si a ghetii din aceste zone.

In articolul de mai jos vei afla de ce este nevoie sa se monteze un sistem de degivrare a jgheaburilor si burlanelor si care sunt avantajele de care vei beneficia in urma folosirii sale.

Cuprins:

  1. De ce este nevoie sa se realizeze degivrarea jgheaburilor si burlanelor?
  2. Avantajele sistemului de degivrare a jgheaburilor si burlanelor

1. De ce este nevoie sa se realizeze degivrarea jgheaburilor si burlanelor?

Iarna este o perioada bogata in precipitatii, cu temperaturi negative, ceea ce in multe zone ale tarii se materializeaza prin caderi masive de zapada, inclusiv pe acoperisuri. In momentele in care acoperisul este expus la soare sau cand caldura din interior incalzeste stratul de zapada, apa se scurge in jgheaburi si burlane, unde ingheata la loc, in aceasta zone temperaturile fiind negative.

In timp burlanele se blocheaza complet, iar apa se va scurge peste jgheaburi, formand turturi ce ajung uneori sa aiba dimensiuni apreciabile. In unele cazuri, greutatea sustinuta de jgheaburi creste de zeci sau sute de ori, situatie ce se sfarseste uneori prin distrugerea lor. Indepartarea manuala a turturilor este dificila, mai ales in cazul cladirilor cu multe etaje sau a celor industriale, si, din acest motiv, pentru a nu aparea situatii nedorite este obligatorie instalarea unor sisteme ce nu permit inghetarea apei in jgheaburi si burlane.

2. Avantajele sistemului de degivrare a jgheaburilor si burlanelor

Un sistem electric de degivrare elimina in intregime riscul aparitiei turturilor de gheata. Fata de alte modalitati de intretinere a jgheaburilor si burlanelor, acest sistem are numeroase avantaje de care se pot bucura atat proprietarii de locuinte individuale, cat si managerii diverselor firme ce detin spatii cu acoperisuri dotate cu astfel de produse:

  • Sistemul protejeaza intreg sistem pluvial, incepand cu acoperisul, jgheaburile si terminand cu burlanele de scurgere;
  • Se elimina pericolul caderilor de gheata de la mare inaltime, situatie cu efect distructiv major;
  • Este disponibil in lungimi variate, de la 5 la 35 de metri sau chiar mai lungi daca este cazul;
  • Este usor de instalat, necesitand practic doar asezarea lui in zona si conectarea la reteaua de 220 V. Functioneaza automat prin intermediul unui termostat inclus ce porneste sistemul cand temperatura scade sub trei grade si il opreste cand temperatura trece de 13 grade Celsius;
  • Poate fi montat pe sisteme pluviale variate, indiferent daca sunt realizate din metal sau din plastic;
  • Are o durata de viata indelungata, cablul electric fiind rezistent la radiatiile ultraviolete si la socurile mecanice, iar cablul degivrator facand fata unei game variate de temperaturi, intre minus 50 si plus 115 grade Celsius;
  • Sistemul se autoregleaza in functie de temperatura mediului ambiant;
  • Sistemul vine insotit si de accesorii pentru montaj, cum ar fi protectiile pentru muchii, ce protejeaza suprafata cablurilor;
  • Pot fi utilizate atat pe jgheaburi inguste prin montarea unui singur cablu sau pe jgheaburi de dimensiuni mari, unde se pot aseza doua sau mai multe randuri, cablurile putand sa se atinga intre ele, fara probleme.

In concluzie, pentru o protectie corecta a acoperisului si pentru a-i asigura o rezistenta sporita in timpul iernii, un sistem de degivrare electric reprezinta o alegere ideala, deoarece face fata cu brio si celor mai grele conditii.

Surse foto:

Lindab.ro