Mergi la pagina principala
Lindab Logo
Choose languge
Intra in cont

Montajul ferestrei la mansarda - cum pregatesti si cum realizezi acest proces

imagejx4ho.png

Montarea ferestrelor este o modalitate excelenta de a face spatiul de la mansarda mai utilizabil. Merita luate in considerare daca vei folosi mansarda ca un spatiu regulat de depozitare sau daca doresti sa o transformi intr-o "camera de hobby" utilizata des.

Montarea unei ferestre este de departe cea mai buna modalitate de a ilumina orice spatiu de la mansarda intunecat, deoarece faciliteaza accesul la lumina naturala. Ferestrele de mansarda au design-uri diverse si sunt foarte versatile. Le poti deschide daca doresti sa aduci briza calda de vara sau sa reduci umiditatea produsa de camerele de la nivelurile inferioare.

Spatiile de la mansarda pot deveni insuportabil de calduroase in lunile de vara asa ca, daca intentionezi sa petreceti o perioada decenta de timp acolo, este recomandat sa ai la indemana solutii. O alta optiune este sa utilizezi un sistem de ventilare, desi aerul proaspat, direct de la exterior are avantajele sale.

Cuprins

  1. Montajul luminatorului pentru acoperis - pregatire si instrumente necesare
  2. Montarea ferestrei pentru acoperis - cum se realizeaza 

1. Montajul luminatorului pentru acoperis - pregatire si instrumente necesare

Inainte de a lua decizia de a monta o fereastra pe acoperis, este foarte important sa stii exact pentru ce vei folosi spatiul in viitorul apropiat. Iata cateva scenarii comune:

  • Ai lucruri pe care nu le utilizezi des si ai nevoie de un loc uscat si sigur pentru depozitare;
  • Ai decis ca ai nevoie de o camera suplimentara / baie / colt de relaxare si vrei sa optezi pentru o conversie completa a podului;
  • O conversie completa a podului este prea costisitoare, dar vrei sa utilizezi spatiul in mod regulat si pentru alte scopuri decat depozitarea.

imageq4wy.png

image5sfi.png

Astfel vei putea face alegerea corecta in ceea ce priveste alegerea numarului de ferestre, amplasarea lor, dar si a tipului de luminator pe care il doresti.

imagems3ms.png

Inainte de a incepe, foloseste o banda de vizibilitate ridicata sau conuri ca sa imprejmuiesti zona de sub acoperis unde lucrezi, pentru a proteja trecatorii de obiecte sau resturi care cad.

Foloseste o scara cu trepte atunci cand instalezi o fereastra pe acoperis. Toate lucrarile de inlocuire pot fi efectuate de obicei din interior, deci nu este nevoie de schele. Daca trebuie sa lucrezi din exteriorul spatiului acoperisului, monteaza schelele corespunzatoare. Geamurile, mai ales cele mai mari, pot fi grele. Este indicat sa apelezi la un instalator specializat. Daca doresti totusi sa lucrezi pe cont propriu, cere ajutorul unui prieten atunci cand ridici si montezi fereastra.

imageq1ok.png

Vei avea nevoie de urmatoarele instrumente pentru instalarea ferestrei de acoperis:

  • Banda de masurare
  • Ciocan
  • Manusi de lucru
  • Echer
  • Creioane
  • Masa de taiat cu panou
  • Surubelnita
  • Ochelari de protectie.

2. Montarea ferestrei pentru acoperis - cum se realizeaza

Montarea unei ferestre trebuie executata conform pasilor specifici pentru fiecare model in parte. In general, procesul are urmatoarele etape:

Pasul 1: Determini locul potrivit, in functie de scopul pe care il va indeplini spatiul, de inclinatia acoperisului si pozitionarea casei;

image6qrxd.png

Pasul 2: Indepartezi sindrilele, caramizile sau tabla acoperisului sau orice alt tip de acoperamant;

Pasul 3: Realizezi decupajul in acoperis, conform dimensiunilor ferestrei;

Pasul 4: Te asiguri ca masori deschiderea pentru fereastra de acoperis;

Pasul 5: Instalezi rama (instalarea corecta te ajuta sa eviti scurgerile etc.) Instalatorii fixeaza rama noii ferestre de acoperis la batten-urile de instalare ale acoperisului., in timp ce instaleaza si kitul de etansare si fixeaza sindrilele sau caramizile in jurul etansarii

Pasul 6: Urmeaza instalarea ferestrei in sine;

Pasul 7: Aliniezi partea interioara, asigurandu-te ca este fixata si inchisa corespunzator. In plus, va trebui sa adaugi o captuseala interioara pentru a imbunatati izolarea si a opri orice umiditate de a trece prin deschiderea din jurul ferestrei de acoperis;

Pasul 8: Curata fereastra si spatiul din jurul sau. Va fi nevoie de lucrari de tencuiala pentru a inchide orificiul intern din jurul ferestrei de acoperis. Nu in ultimul rand, asigura-te ca toate elementele pentru siguranta acoperisului sunt bine fixate la locul lor.

Pentru ca procesul sa aiba loc in deplina siguranta, iar rezultatul sa fie unul satisfacator, este recomandat sa apelezi la serviciile unei echipe specializate. Bucura-te cat mai rapid de lumina naturala la tine in mansarda, cu ajutorul ferestrei potrivite.

Sursa foto: Unsplash.com, Freepick.com.